***PIŠKÓTOVÝ KRÉMEŠ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 20dg kryštálového cukru, 25dg polohrubej múky, 5lyžíc vody, 1prášok do pečiva, čokoládová poleva Krém: 1l mlieka, 2Zlaté klasy, 1hera, 20dg práškového cukru, vanilkový cukor, 2PL polohrubej múky, 2balíky kakaových BBkeksov

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, pridáme letnú vodu, múku s práškom do pečiva, a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme pri teplote 170stupňov doružova...
V mlieku rozmiešame zlaté klasy, múku, prášk. cukor, vanilku a uvaríme za stáleho miešania hustú kašu... Do vychladnutej pridáme heru a rozmixujeme ponorným mixérom... Plnku natrieme na cesto a na ňu rovnomerne poukladáme kakaové BB keksy.
Vrch polejeme čokoládovou polevou-1 čokoláda na varenie 200g+cera-100g+1lyžica oleja-rozpustíme nad parou a polejeme na BB keksy.
Koláčik odložíme do chladu... keď poleva stuhne, môžeme krájať na obdĺžniky vo veľkosti keksov.