Moje ruské orechy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 2 vajcia vyšľahané s 3 PL cukru- kopcovitými. Do tejto hmoty zašľaháme 100 g v mikrovlnke napoly zmäknutej Hery, opäť prešľaháme. Pridáme 100 g majonézy- radšej neutrálnej, nie kyslej chuti a len prepánajána nie tatársku omáčku! Zmiešame 300 g hladkej múky a 3PL hocijakého škrobu- solamyl...a pol KL sódy

POSTUP PŘÍPRAVY

Pridáme k zmesi a zašľaháme. Medzitým si nahrejeme formu na orechy na platni sporáka, priehlbinky vytrieme pred prvým pečením servítkou -jemne naolejovanou.Z masy si odoberáme kúsky veľkosti väčšieho lieskovca, vložíme do formičiek, zavrieme a pečieme- asi dve minúty. Prvé sa pečú trochu dlhšie, potom to ide raz dva. Napečieme škrupinky a naplníme plnkou z vyšľahaného masla a salka uvareného v plechovke. Tie moje na obr. sú tentoraz plnené vyšľahaným maslom s pudingom- uvareným a nutelou. Boli fantastické na druhý deň. Chystám sa teraz vyšpekulovať slanú verziu.
Ešte jeden recept preložený z ruštiny z návodu od formy:
200g margarínu
200g majonézy
200 g pieskového cukru
1 vajce
múka- aby sme dostali strednú hustotu cesta, sóda

forma
forma zblízka
oriešky zblízka
ešte raz
kúsky cesta vo forme
po otvorení formy po cca 1-2 min
tu je hromada "škrupiniek"
naplnené