Svieži pudingový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 250 g polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru, 1 PDP, 1 dl oleja, 1 dl vody, 2 PL kakaa. PUDING: uvariť puding podľa návodu z 1l mlieka a 2 pudingových práškov (spolu s 1 vanilkovým cukrom a 2-3 PL kryštálového cukru) POLEVA: 3 kyslé smotany, 2-3 PL kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Asi tu už takýto typ koláčika koluje, ale pridávam postup, ako ho robievame my:)

Najskôr si uvaríme puding, ktorý necháme úplne vychladnúť. Ja som použila klasiku - čokoládový, ale kľudne môžte použiť taký, ktorý máte najradšej.
Na cesto vyšľaháme bielka spolu s cukrom...
...pridáme žĺtka, olej a vodu...
....múku spolu s práškom do pečiva. 2/3 tejto zmesi vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšnej 1/3 zamiešame 2 PL kakaa....
...a túto hnedú masu cikcakovito vylejeme na biele cesto.
Do toho lyžičkou (nahusto) vkladáme uvarený puding a dáme piecť na cca 170 stupnov asi 25 min.
Upečený
Medzitým, ako sa koláčik pečie, si vymiešame kyslé smotany spolu s cukrami.
Ešte horúci koláč tým polejeme, necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie na noc).
Nakrájame na kocky a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.