Oblíž prst ♥♥♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 žĺtkov, 10dkg cukru, 5 lyžíc vlažnej vody, 16 dkg miešanej múky (hladká + polohrubá), ½ prášku do pečiva, sneh z bielkov, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice oleja *do snehu zašľaháme 8-10 dkg kryštálového cukru = 4 rovné polievkové lyžice Plnka:1/2 l mlieka, 4 lyžice maizeny, 4-5 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla, 20 dkg práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, postupne zašľaháme po lyžiciach vodu, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, nakoniec sneh a 2 lyžice oleja. Hotové cesto nalejeme na plech a upečieme, ale moc nepresušíme.
Plnka: Z mlieka, maizeny, žĺtkov a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Maslo a cukor vymiešame do penista a postupne zašľaháme vychladenú kašu. Upečený plát potrieme jahodovým džemom, dávam taký kde sú aj kúsky jahôd (jahody dajú úžasnú chuť), na to rovnomerne roztrieme krém a na krém tiež rovnomerne roztrieme šľahačku (vyšľaháme 2x šľahačková smota + 2x vanilka)
Nakoniec na vrch nastrúhame čokoládu. Koláčik jedna báseň a celkom rýchlo.