Fánky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
350- 400 g polohrubej múky, 3 PL. prášk. cukor, pol prášku do pečiva, štipka soli, 2 vajcia, 1 šlahačková smotana, tuk alebo olej na vyprážanie, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie,
POSTUP PŘÍPRAVY
Z uvedených surovín spracujeme hustejšie cesto a necháme 15 až 20 minút odpočívať. Potom vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a radielkom nakrájame štvorčeky asi o veľkosti 5x5 cm a vypražíme na rozpálenom oleji do ružova, po vypražení obaľujeme v práškovom cukre zmiešaným s vanilkovým cukrom. Ak ste jedna s tých šikovnejších môžete v štvorčeku šikmo urobiť radielkom otwor a vždy dva protiľahlé rožky pretiahnúť otvorom na spodnú stranu.
 |
Ingrediencie |
 |
Do misky nasypeme múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, šupneme vajcia a smotanu. |
 |
Vypracované cesto teraz bude odpočívať 15 až 20 minút. |
 |
Ja som si ich takto pripravila dopredu aby som ich stíhala sledovať pri vyprážaní. A aj tak som niektoré neustriehla :D |
 |
Ukážka....... |
 |
Oni sa pražia a ja striehnem. |
 |
Obalené a asi toľko ich bude ( ale nie na dlho :D ) |
 |
Mňam |