Vynikajúci cibuľový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento slaný koláč máte hotový raz-dva: 1/2 kg hladkej múky, 1/2 l mlieka, 2 malé lyžičky soli, 1/2 kocky droždia, 2 polievkové lyžice oleja. Plnka: 30 dkg prerastenej slaninky, 4-5 väčších cibúľ + 2 vajcia, 4 lyžice mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri obrázkoch :-) Cesto je výborné aj na pizzu - v tom prípade z tejto dávky vyjde na 2 plechy.
 |
Vykysnutý kvások zamiesiť so surovinami a hneď dať na olejom natretý plech. Posypať drvenou rascou a nechať kysnúť 30-45 minút. |
 |
opiecť slaninku a vybrať z panvice |
 |
na vytopenej masti opiecť nakrájanú cibuľu |
 |
na vykysnuté cesto dať opečenú slaninku a cibuľu a zaliať vajcami rozšľahanými s mliekom |
 |
upiecť vo vyhriatej rúre pri cca 180 st. 15-20 minút |