Šošovicová polievka s klobásou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

sáčok šošovice * 2 klobásy * mrkva * petržlen * petržlenová vňať * cibuľa * celé čierne korenie * soľ * zásmažka: múka + olej + cibuľa + mletá červená paprika *

POSTUP PŘÍPRAVY

Vééélice jednoduchý - kuk na obrázkový postup:

1. Na hodinku si dopredu namočíme umytú šošovicu.
2. Zatiaľ si nakrájame koreňovú zeleninu.
3. Nakrájaná zelenina :-))) dosť zrejmé z fotografie.
4. Nakrájame si klobásu.
5. A všetko dáme do hrnca so šošovicou a varíme hodinu.
6. Samozrejme musíme polievku ochutiť: bez majoránky by to nešlo, plus soľ, dva bobkáče a celé čierne korenie.
7. Urobíme zásmažku z oleja, cibule, múky a mletej sladkej papriky.
8. Zahustíme ňou polievku, necháme prevrieť a hotovka.
9. Podávam s čiapočkou kyslej smotany.