Poľovnícke kuracie pečienky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

-údená obyčajná slaninka cca 50g, -1 cibuľa, -1 strúčik cesnaku, -1 malý kvalitnejší paradajkový pretlak alebo paradajková drť, -čerstvé šampiňony cca150g, -1,5dcl červené víno, -kuracie pečienky cca 0,5-1 kg, soľ, -čierne korenie, tymiám asi štvrťka čajovej lyžičky -olej asi 1Polievková lyžica

POSTUP PŘÍPRAVY

-slaninku nakrájať na drobno a opražiť ak pustí málo tuku pridať olej
-na tomto potom osmažiť nakrájanú cibulu a cesnak na plátky
-do tohto rozhorúčeného základu vložiť opiecť umyté kuracie pečienky -nechať vačšie kusy a opražiť do hneda z oboch stán
-pridať umyté šampiňóny pokrájané na plátky, spolu restovať, kým šampiňóny pustia šťavu
-potom pridať pretlak, červené víno, tymián ,soľ a korenie
-spolu ešte nechať prevrieť cca 2-4min

Podávať s čím komu pasuje- u nás ryža, hranolky alebo bageta