
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 ml mlieka, 100 g detskej krupice, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, soľ, slivky, (maslo, strúhanka a cukor na posypanie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Z mlieka krupice uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Do misky dáme múku, vajce, soľ, a vychladnutú kašu. Spracujeme na cesto nesmie sa lepiť na ruky. Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, pokrájame na štvorce. Vykôstkované slivky postupne obaľujeme v vytvarujeme guľky. Knedličky varíme v osolenej vode a keď vyplávajú na povrch vyberieme a necháme odkvapkať na sitku. Medzitým strúhanku upražíme nasucho na panvici a zmiešane ju s práškovým cukrom. Knedličky zasypeme strúhankou a polejeme maslom.
![]() |
uvaríme kašu z mlieka s krupice |
![]() |
múka, soľ, a vajce |
![]() |
pridáme vychladnutú kašu |
![]() |
vypracujeme cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce |
![]() |
urobíme guľky |
![]() |
uvaríme v slanej vode |
![]() |
keď vyplávajú sú hotové |
![]() |
necháme odkvapkať |
![]() |
opražíme strúhanku |
![]() |
hotovo |