Plnená kyslá kapusta s mäsovými guličkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kvasená kapusta, mleté mäsko, varená ryža, soľ, MČK, rasca, cesnak, paradajkový pretlak, šľahačková smotana, a zabudla som ešte na cukor :-) (na 2 kg kapusty som dávala zhruba 2- 2,5 lit vody )

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme variť kyslú kapustu a prilejeme vodu - nie toľko ako keď sa robí kapustnica , povedala by som že tak o polovicu menej vody. Z mäska si spravíme mäsové guľôčky - také ako do plnenej papriky (rasca, soľ, MČK, cesnak) a pridáme vychladnutú uvarenú ryžu. Keď je kapusta mäkká, pridáme paradajk.pretlak a ja dávam aj cukor. Keďže máme tento rok extra kyslú kapustu - tak som dávala až 4 PL . Inak dávam tak 2 PL. Vložíme dnu mäsové guličky a povaríme. Celkom nakoniec zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme len prevrieť. Je to skvelé a chutné jedlo, u nás ako príloha "fičí" čerstvý chrumkavý chlebík.
Dobrú chuť

Tu je už mäkučká kapusta a pridaný pretlak.
A takto sa len nahádžu dnu gulôčky. Keď sa "zlepia" potom až pomiešajte,aby sa vám nerozpadli.