Bolonský nákyp z mletého mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mäsová zmes: 60 g nakrájanej cibule, 60 g slaninky, 60 g mrkvy, 4 PL oleja, 500 g mletého hovädzieho mäska, 1/8 l červeného vína, 100 - 200 g paradajkového pretlaku, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, cesnak, tymian, ajoránka, soľ a mleté čierne korenie. Bešamelová omáčka: maslo, múka cca 50 g, 1/2 l mlieka, soľ. Cestoviny asi tak 400 g, paradajky, tvrdý syr 250 g a viac.

POSTUP PŘÍPRAVY

.. veľmi rýchly a výborný nákyp...

Zeleninku s mäskom podusíme, ja som ani olej nedávala, podlejem červeným vínom a necháme vydusiť. Pridáme pretlak a koreniny, zmes osolíme a okoreníme. Medzitým si uvaríme cestoviny a bešamelovú omáčku. Do pekáča postupne navrstvíme mäsovú zmes, cestoviny, bešamel a paradajky. Ja som zabudla primiešať petržel ..zistila som že mi ostal na stole ked sa už nákym piekol :-)
Na vrch na paradajky dáme ešte plátky syra, ale ten môžete dať aj pred dopečením, ale my to máme radi chrumkavé tak dávam hneď. Pečieme na 180°C asi tak 40 minút, treba si odsledovať.