Hannah Montana k meninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto tmavé: 6 vajec, 14 dkg prášk, cukor, trochu citrónovej kôry, 1 vanilkový cukor, 3 dkg kakaa, 8 dkg orechov - posekaných, 7 dkg polohr. múky Cesto svetlé: 5 žĺtok, 18 dkg prášk. cukru, 5 lyžíc vlažnej vody, prášok do pečiva, sneh z 5 bielok, 18 dkg miešanej hrubej a polohr. múky Plnka 1: 3 šľahačkové smotany, 3 čokoládky ľadových gaštanov Plnka 2: 0,6 l mlieka, 2 ks smotanovo - vanilkový puding, 1 van. cukor, 250 g masla, 150 g prášk. cukru, mal by ísť aj rum cca 0,02 cl, ale ja som ho nedávala Poťah: MMF 2 balíčky cukríkov Marschmallow, prášk. cukor, citrónová šťava, Cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme si tmavé cesto - zmiešame všetky suroviny, orechy som popretláčala cez mikroténový sáčok, aby ich bolo v ceste cítiť. Po upečení nevyťahujeme hneď z rúry, aby cesto nekleslo, je aj tak o dosť nižšie ako to biele.
Potom biele cesto: žĺtky vyšľaháme s prášk. cukrom a vlažnou vodou. Do vypracovaného pridáme múku, na špičku noža prášku do pečiva a sneh.
Obidve cestá po upečení rozrežeme na polovice.
Na plnku z ľadových gaštanov som použila 3 šľahačky, naliala som do nádoby, nalámala som gaštany a nechala prevrieť asi 3 minúty. Najlepšie sa to robí deň dopredu, na noc dáme do chladničky a potom na druhý deň vyšľaháme mixérom.
Svetlá plnka má naozaj super chuť, deťom tak chutila, že som ju musela urobiť ešte raz, a zjedli ju úplne samú. Takže dáme variť mlieko s vanilkovým cukrom, keď začne vrieť prilejeme puding. prášky rozmiešané v troche mlieka a uvaríme. Maslo vymiešame s cukrom, keď je puding vychladnutý, postupne pridávame do masla a miešame, aby sa plnka nesekla.
Ja som dávala jedno svetlé cesto naspodok, natrela som ríbezľovým džemov, potrela tmavou plnkou, na to som dala tmavé cesto, natrela tenkou vrstvou pudingovej plnky, položila som mandarínky ( 2 kompóty ) a potrela ešte jednou tenkou vrstvou plnky, na to zase tmavé cesto, plnku z gaštanov a svetlé cesto. Na potretie celej torty som použila pudingový krém, ale musela som urobiť ešte z pol dávky, lebo všetok som minula do torty.
Potiahnuté MMF.