Pečený encián s tymiánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

encián, šampióny, tymián, olivový olej, soľ, mčk, citrón, alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpiráciu na túto mňamku som našla na www.recepty.cz. Keď prišiel manžel domov, tak sa ma vo dverách spýtal čo nám horí. Potom mu zase niečo smrdelo..... a keď večeral tak sa olizoval a s tým, že vyhlasoval, že je to mňamka. Tak ono je to trochu iná voňa.

Ako prvé si pripravíme alobal, väčší štvorec, lepšie povedané obdĺžník.
Alobal potrieme olivovým olejom a položíme si naň encián.
Osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom.
Šamióny si očistíme, pokrájame na plátky a dáme na encián.
Spravíme balíček, ktorá dobre uzatvoríme zo všetkých strán.
Mne ešte zostali šampióny a preto som pripravila balíček aj z nich.
Balíčky dáme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 min. Pri podávaní balíčky otvoríme a podávame s citrónom. Na tanieri si každý vytlačí citrónovú šťavu podľa uváženia. Papáme s pečivom.