Plnená paprika v rajčinovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g bravčové mäso, 200 g ryža guľatá, 2 vajíčka, 1 ks cibuľa, 4 ks paprika zelená, 2 ks bobkový list, nové korenie, soľ, cukor, 2 ks rajčinový pretlak, 2 PL hladká múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako prvé si urobíme omáčku. Do hrnca dáme trochu oleja a hladkú múku všetko od oka. Keď sa múka osmaží, zalejeme vodou, do ktorej postupne pridáme rajčinový pretlak. Dávam dva, aby to malo viac rajčinovej chuti. Postupne ochutíme novým korením, bobkovým listom, soľou a cukrom. Omáčka by mala byť skôr sladšia. Pokiaľ sa nám omáčka varí, pripravíme si mäsové guľky. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 2 vajíčka, osmaženú cibuľku na oleji, okoreníme a osolíme. Keď máme zmes poriadne vymiešanú, začneme plniť umyté vydlabané papriky, alebo robíme guľky, ktoré aj s plnenými paprikami za stáleho varenia kladieme do omáčky. Varíme približne cca 30-45min. Podávame s knedľou, varenými zemiakmi alebo chlebom. Robím podľa tohto receptu a je výborná.