
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na 1 dávku - cca 22 ks: 1 veľké balenie piškót, 1 malé balenie piškót, 375g masla (nie margarín), 100 g práškového cukru (+/- podľa chuti), rumová aróma, 300 ml plnotučného mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 tyčinka ledové kaštany, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 svetlé a 2 tmavé čokoládové polevy, WI na čiapočky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misky nastrúhame na jemnom strúhadle veľký sáčok piškót. Pridáme 250g masla, 100 g práškového cukru, rumovú arómu a dobre premiešame. Na začiatku je zmes veľmi sypká a zdá sa, že sa snáď ani nespojí, ale spojí sa :-) Zmes musí byť pevná, inak by sa lepila na formičku. Formičku na včelie úle poriadne vysypeme práškovým cukrom. Z hmoty si urobíme 22 guličiek, po jednej vtláčame do formičky a tvarujeme úliky. Za každým si formičku nanovo vysypeme cukrom.
V mlieku rozmiešame cukor, puding, nalámeme kaštany a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vymiešame s 125g masla a cukrom. Môžeme pridať aj rumovú arómu. Hotový krém naplníme do zdobiaceho vrecka a rovnomerne rozdelíme do hotových úlikov. Každý úlik zospodu uzatvoríme piškótou. Z polovice namáčame do bielej a z druhej polovice do tmavej čokoládovej polevy. Dozdobíme čiapkami, očkami a zobáčikmi.
Inšpiráciu som našla niekde na internete - je možné, že aj tu, takže ďakujem pôvodnej autorke receptu, aj keď som si ho trošku poupravila podľa chutí mojej famílie :)