Zapečené zelené fazuľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g zemiakov * 5 vajec* 2 paradajky * 1 cibuľa* 300 g mrazených zelených fazuľových strukov* 200 ml kyslej smotany* 3 PL kečupu * 150 g nastrúhaného syra* olej* soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vriacej vode. Necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.***Štyri vajcia uvaríme natvrdo a nakrájeme ich na plátky, rovnako aj umyté paradajky.
2. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a v panvici speníme na horúcom oleji.*** Zapekaciu misu vymastíme trochou oleja. Na dno dáme osmaženú cibuľu, na ňu navrstvíme polovicu pokrájaných zemiakov, trochu posilíme, plátky paradajok a vajec. Pridáme zelené fazuľky a zakryjeme ich vrstvou zemiakov.
3. V miske zmiešame kyslú smotanu s kečupom a celým vajcom. Osolíme a okoreníme. Zeleninu zalejeme ochutenou smotanou a posypeme nastúhaným syrom. V rúre vyhriatej na 180°C zapekáme asi 30 minút do zlatista.