Cesnakové slimáky na nedeľné popoludnie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:• Kocku droždia vymiešame s PL práškového cukru (vznikne kašička)• Do toho prilejeme 1 šálku letného mlieka• Primiešame 600 g polohrubej múky, 2 KL soli, 1dcl oleja a trochu kryštálového cukru PLNKA:• 250g masla• 2 žĺtka• 2 KL soli• 5-6 strúčikov cesnaku (podľa chuti). Všetko spolu vymiešame.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozdeľ cesto na 4 rovnaké časti, rozvaľkaj ho, natri plnku, zaviň cesto (ako roládu), potri plnkou aj zhora a pokrájaj. Môžeme posypať rascou, sezamom, syrom.... Peč v rozohriatej rúre dozlata.
Z jednej várky vyjdú 4 asi 30cm dlhé roládky.

roládka