Tvarohové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g tvarohu * 250 g tuku na pečenie * 250 g hladkej múky (odporúčam celozrnnú špaldovú) * 1 KL soli * žĺtok a trošku mlieka na potretie * sezamové, ľanové alebo iné semienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept mám od mojej sesternice Janky a keďže sa ešte neregistrovala, mám "dovolenie" ho sem nahodiť. :-)
Stačí zvoliť vhodnú vykrajovačku a máme "slanosti", čo sa nám hodia na veľkonočné, vianočné, či iné sviatky alebo len tak.

1. Z múky, margarínu, tvarohu a soli vypracujeme cesto.
2. Necháme ho odpočívať v chlade aspoň 1 hodinu, lepšie sa s ním bude pracovať.
3. Cesto na doske vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky, v mojom prípade obláčiky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme žĺtkom zmiešaným s pár kvapkami mlieka a posypeme ich sezamovými ...
4. ... a ľanovými semienkami. Kľudne použite čo máte radi - rascu, mak...
5. Pečieme ich vo vyhriatej rúre dozlata cca 15 minút pri 200 ˚C..
6. Veľkonočné zajačiky, očko je ľanové semienko.