Pečené rebierka na thajský spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg bravčových rebierok, Soľ, Rasca, Tuk, 100-125 ml Sladká sójová omáčka Ketjap A, 1-2 lyžice dochucovacej pasty Sambal Manis, 1 lyžica citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

Bravčové rebrá rozkrájame na menšie kusy a mierne posolíme. V miske si urobíme marinádu. Nalejeme sladkú sójovú omáčku KETJAP A, zmiešame s 1-2 lyžicami dochucovacej pasty Sambal Manis a pridáme 1 lyžičku citrónovej šťavy. Touto zmesou dobre potrieme bravčové rebrá. Zvyšnú zmes na ne vylejeme a necháme celú noc odstáť. Pekáč mierne vymastíme tukom a marinované rebrá naň uložíme. Každé rebro ešte polejeme zvyšnou zmesou a niektoré posypeme rascou. Pečieme cca 1,5 hodiny vo vyhriatej rúre (pri cca 180º C). Podávame s pečivom alebo so zemiakmi a s kyslou uhorkou.