Laskonky s karamelovou náplňou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielkov, 400g kryštálového cukru, 100g orechov alebo kokosu ***PLNKA: 150g kryštálového cukru, 100ml vody, 400ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250g margarínu

POSTUP PŘÍPRAVY

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame orechy (kokos). Na plech si dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 stupňov približne 30 minút.
***PLNKA: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku si rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme margarín. Dôkladne vyšľaháme.