PICADILLO alebo Rizoto po mexicky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Je toho viac, ale o to je kratišia príprava samotného jedla..za 20-30 minút je hotové: 500g mleté mäsko (bravčové, kuracie...), veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, jedna hrubostenná paprika, 1čl oregana, 1 čl škorice, na špičku noža chilli, soľ, mleté čierne korenie, za hrsť hrozienok, červené fazule bez nálevu, 1 Pl octu, olivy alebo kapary, paradjky v náleve alebo čerstvé 2 ks + pretlak, syr, uvarená ryža.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup bude pri obrázkoch, len chcem trošku priblížiť. Picadillo (pikadijo zo španielčiny) znamená mleté mäso a túto dobrotu ma teoreticky naučil manžel, lebo pochádza z krajiny kde sa to papáva, len to nikdy nepripravoval...čiže..spôsobov a variant je veľa preveľa, zeleninka sa tu môže obmieňať a vlastne aj samotné mäsko.

Ingrediencie...chýba mi ryža
cibuľku nakrájanú na väčšie kocky, papriku a cesnak sprudka osmažíme na olivovom oleji..cca 3 minútky.
Hrniec musí byť taký, ktorý môže ísť do rúry!
zeleninku zhrnieme do stredu, dokola rozložíme mäskoa prikryté necháme dusiť asi tak 5 minút (podľa druhu mäsa..bravčové trošku dlhšie) nemiešame. Zapneme si rúru na najvyšší stupeň.
pridáme koreniny: oregano, soľ, chilli (kto nechce nemusí), škoricu (kočky nebojte sa, dá tomu celému fantastickú chuť!!!) čerstvé mleté čierne korenie, ocot. Premiešame a ešte podusíme.
Po chvíľke pridáme odkvapkané fazuľky, hrozienka, ryžu, olivy alebo kapary, paradajky a pretlak, zamiešame a odokryté šupneme do naplno vyhriatej rúry
Po zhruba 8-10 minútkach hrniec vyberieme a posypeme picadillo syrom, premiešame a necháme chvíľku oddýchnuť. (Pozor na horúce uši, ja mám krásne pľuzgiere, znova som na to zabudla:(
Takto to vyzerá vo finále...prajem dobrú chuť!