Vrstvené hydinové rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 1kg kuracích alebo morčacích pŕs na rezne, 1 veľká cibuľa, 250g čerstvých šampiňónov, 1hrsť mrazenej kukurice, 1 hrsť mrazeného hrášku a mrkvy-kľudne môžu byť aj z konzervy alebo čerstvé, 1 pochúťková smotana, 10-15 dkg na plátky nakrájaného tvrdého syra, sušená bazalka, soľ, korenie, strúhanka a tuk na vymazanie a vysypanie formy

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk nižšie

...všetky suroviny si nakrájame... mäsko na rezne...
...do hrnca si dáme na dno olej a rozpálime ho, potom pridáme celú nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita...
...keď je cibuľka ako má byť, pridáme hríbiky a zeleninu...
... a stále restujeme...
... zmes si osolíme a okoreníme podľa chuti..., minimálne podlejeme, t.j. asi 0,5 dcl vody a dusíme do polomäkka...
...takto nejako vyzerá po udusení...:o)
...kým sa zmes dusí, tak si úplne zľahka naklepeme rezne z každej strany...
... osolíme a okoreníme ich...
... a sprudka ich osmažíme na panvici z každej strany...
... osmažené rezníky si naukladáme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy...
...na ne navrstvíme zeleninu aj so šťavou...
... poukladáme syr...
... na syr rozotrieme jednu pochúťkovú smotanu a posypeme to bazalkou...
... prikryté alobalom dáme do rúry na cca 175-180 stupňov a ešte chvíľu dusíme, pred koncom t.j.keď je to v rúre takých 30-40 minút dáme alobal na chvíľočku dolu...
... mäsko je veľmi chutné a šťavnaté... posúďte sami...
.. je dobré aj s ryžou aj zemiačkami... a jedla som ho už aj z bravčoviny a tiež to nebolo na zahodenie...