
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3-4 väčšie červené repy, 1plnú polievkovú lyžicu feniklu, vodu, na nálev: ocot alebo tmavé balsamico , olivový olej, cukor, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Pridávam receptík na u nás veľmi obľúbený a zdravý šalátik. Možno sa bojíte jeho prípravy, ale je úplne ale úplne jednoduchá , tak hor sa na to:
![]() |
...repu si očistíme, olúpeme, ja som ju aj prekrojila cez polovicu , lebo bola veľká, šupneme do hrnca a pridáme 1 plnú lyžicu feniklu... |
![]() |
... zalejeme vodou a necháme variť podľa toho aká je repka mladá či stará:o) . Ja skúšam pichnúť do nej vidličkou, väčšinou sa mi do tých 30-40 minút od bodu varu uvarí do mäkka... |
![]() |
... keď je mäkká, šťavu aj s feniklom prelejeme do väčšej misy a necháme vychladnúť... fenikel určite z nálevu nevyhadzujte, keď pri chrumkaní naň naďabíte, spraví super chuť ... |
![]() |
...zakiaľ chladne, tak si repu nakrájame na pásky, kocky, krúžky, čo len chcete... |
![]() |
... prevarenú šťavu s feniklom si ochutíme na sladkokyslo. Presne tak, ako keď robíme uhorkový šalát. Ja som dala na cca 1 liter vody asi 6 -8 lyžíc balsamica, octu pôjde určite menej!!!, cca 2-3 lyžice práškového cukru a 2 lyžice olivového oleja a asi 1 kávovú lyžičku soli. ... Treba len skúšať kým to chytí tú správnu sladkokyslú chuť... |
![]() |
....repu s nálevom zmiešame a necháme odstáť najlepšie cez noc... chute sa dobre spoja... A na radu Martinky , si môžme k repe strúhnuť aj troška chrenu. :o) Zaváraná cvikla s chrenom bola super, takže určite bude aj čerstvá... |
![]() |
... a môžeme konzumovať... hlavne si nezabudnite prestrieť na stolovanie ten najlepší biely obrus, aký doma máte:o) |