Bryndzová pochúťka / podľa K. Magálovej / ♥ ♥ ♥

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg zemiakov * 500 g bryndze * 4 veľké cibule * olej * kyslá smotana * 3 PL sladkej smotany * soľ * pažítka *
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento receptík je z TV. Robila ho Kamila Magálová vo svojej relácii TAJOMSTVO MOJEJ KUCHYNE. Je to jednoduchý, ale fantastický recept. Dievčatá vyskúšajte. Je to veľká dobrota. Ja som robila iba z polovičnej dávky, čo som neskôr ľutovala. : -))) .... Kuk na obrázkový postup.
 |
1. Zemiaky si uvaríme v šupke. |
 |
2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji. |
 |
3. Uvarené zemiaky ošúpeme a roztlačíme na hrudkovitú zmes. |
 |
4. Pridáme nasekanú čerstvú pažitku a premiešame. |
 |
5. Pridáme opečenú cibuľu a znova premiešame. 1/ 3 cibule si odložíme.Zmes osolíme a trochu okoreníme. |
 |
6. V inej miske si vymiešame bryndzu s kyslou smotanou a pridáme asi 3 PL sladkej smotany na zjemnenie. |
 |
7. Zapekaciu misu , alebo pekáč si vymastíme a dáme do nej zemiaky. |
 |
8. Na vrch vylejeme bryndzu so smotanou. |
 |
9. Nakoniec dáme na bryndzu tú odloženú cibuľu. Vložíme do rúry, asi na 15 - 20 min. zapiecť. |
 |
10. Podávame . Dobrú chuť. Mne sa to rozpadalo, lebo som bola nedočkavá. Nechajte trocha vychladnúť , potom sa to dá krájať. :-) |