Hlivový paprikáš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balenie hlivy, jedna cibuľa, 3 bobkové listy, 1/2 - 1 ČL mletej červenej papriky, voda, soľ, vegeta, korenie, 1 kyslá smotana, 1 sladká smotana, 1 - 2 PL citrónovej šťavy, 2 - 3 PL hladkej múky, 1 ČL cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu si opražíme na oleji do polomäkka, pridáme nakrájanú hlivu, mletú červenú papriku, bobkové listy, trošku podlejeme vodou (asi 4 - 6 dl) a dusíme pod pokrievkou 15 minút. Pridáme kyslú smotanu rozmiešanú so sladkou smotanou. Povaríme. V hrnčeku si rozmiešame asi 1 dl vody s 2 - 3 PL hladkej múky a prilejeme to k hlive. Chvíľu varíme a pridáme šťavu z citróna a cukor. Podľa toho, ake husté to chceme mať, prilejeme ešte vodu, alebo múkou ešte prihustíme. Dochutíme. Podávame s cestovinami.

Cibuľu si opražíme na oleji do polomäkka.
Nakrájame hlivu.
Pridáme k cibuli.
Mletá červená paprika, bobkové listy, trošku podlejeme vodou (asi 4-6 dl) a dusíme pod pokrievkou 15 minút.
Pridáme kyslú smotanu rozmiešanú so sladkou smotanou. Povaríme. V hrnčeku si rozmiešame asi 1 dl vody s 2 - 3 PL hladkej múky a prilejeme to k hlive. Chvíľu varíme a pridáme šťavu z citróna a cukor. Podľa toho, ake husté to chceme mať, prilejeme ešte vodu, alebo múkou ešte prihustíme. Dochutíme.
Podávame s cestovinami.