Kebab-gyros

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, gyros korenie, kari korenie, mletá červená paprika, soľ - prípadne korenie aké máte radi, veľká žemľa (aby ste to nemuseli robiť 3x za sebou:), tatárka, kečup, hlávková kapusta, cibuľa, paprika, paradajka a akákoľvek iná zeleninová prísada...
POSTUP PŘÍPRAVY
Kebab som sa naučila jesť v Bratislave oproti vchodu na autobusku Mlynské Nivy, myslím, že sa tento recept dosť podobá tomu, čo tam predávajú (predávali) a mne to tak chutí, tak si to skúste doma, vyjde vás to oveľa lacnejšie:)
 |
Nachystáme si ingrediencie. |
 |
Mäso nakrájame na čo najmenšie kúsky a hodíme na olej. |
 |
Pridáme papriku, gyros korenie, soľ, príp. iné korenie. |
 |
Nakrájame zeleninu. |
 |
Opečieme žemľu nasucho, pokropíme okorenenou "šťavou" z mäsa a natrieme kečup aj tatárku. |
 |
Postupne pridáme všetko ostatné podľa chuti. |
 |
Zatvoríme a ihneď zjeme. Po prvé preto, lebo najlepšie to chutí teplé a po druhé preto, lebo neskôr už nič z kebabu nebude...aspoň u nás nie. |
 |
Dnes som robila kebab s pyta chlebíkom, ten nájdete na: http://www.cuketka.cz/?p=262 |