FC Barcelona znak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus (robila som podľa receptu od niektorej z vás, dievčatá. Ale žiaľ si už nepamätám od ktorej, tak sa prosím nehnevajte :-): 4 vajcia, 240g práškového cukru, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150ml oleja, deci vriacej vody, kakao, mandľová aróma. Náplň: 1 tortová šľahačka, 2 kiwi jogurty, 1 jemný tvaroh, práškový cukor, kiwi, želatínový stužovač, džem a maslovo-pudingový krém na potretie, White Icing na poťah, gelovky Wilton

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: žĺtka vyšľaháme s 1/2 cukru, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Do zmesi pridáme vyšľahané bielky. Polovicu cesta ofarbíme kakaom a striedavo nalievame do formy s priemerom 26cm. (Ešte raz ďakujem za tento recept, je fakt super, všetkým veľmi chutil).
Náplň: tvaroh zmiešame s jogurtami, ochutíme cukrom. Kiwi nakrájame na malé kúsky. Šľahačku, ktorú sme chladili aspoň 24 hodín vopred, vyšľaháme do tuha. Spojíme tvarohový a šľahačkový krém. Pripravíme podľa návodu stužovač a zamiešame do neho oba spojené krémy.

korpus si rozrežeme na 3 rovnaké diely
používam obyčajný jemný tesco tvaroh a kiwi jogurt yoplait
táto šľahačka ma ešte nikdy nesklamala. Vždy sa dá krásne do tuha vyšľahať možno aj preto, lebo má vyšší obsah tuku, než klasická šľahačka
používam tento stužovač - pripravuje sa za studena a dokonale sa premieša s krémom - žiadne hrudky...
hotový krém má asi takúto konzistenciu - je tuhý a zároveň jemný :-)
spodnú časť korpusu potrieme džemom. Keďže kiwový som nikde nezohnala, dobrý bol aj domáci miešaný :-)
natrieme prvú vrstvu krému - asi takého množstvo
na každú vrstvu krému dáme vrstvu ovocia
druhá vrstva krému
a zakryjeme poslednou vrstvou korpusu
keďže máme tvarohovo - šľahačkový krém a chystáme sa tortu poťahovať WI, treba ju ešte potrieť maslovým krémom, lebo WI by tiekol. Uvarila som si zlatý klas v 3dl mlieka a vymiešala s 1 maslom a cukrom.
poriadne ponatierame zo všetkých strán, aby sa tvarohový krém ani náhodou nedostal do kontaktu s poťahom :)
vytlačíme si z internetu logo fc barcelona
vyvaľkáme si asi tak za hrsť WI, nožom obkreslíme logo
teraz si vystrihneme vnútorné časti znaku a tiež obkreslíme nožom na WI. Tieto vyrezané časti spolu s vyrezaným znakom dáme nachvíľku sušiť na vzduch, aby sa nám lepšie maľovali.
vyrezávala som takýmto maličkým nožíkom na ovocie
kúsok WI zafarbíme na modro, ďalší kúsok na fialovo. Po vyvaľkaní zrežeme jednu časť WI nožom - ja som si pomáhala pravítkom, aby bol rez rovný.
do stredu torty položíme vyrezaný obschnutý znak. Zospodu ho jemne potrieme vodou, aby dobre držal.
Okraje zafarbíme na žlto. Odtieň som dosiahla zmiešaním wilton Ivory a Citrónovo žltej
nalepíme aj zvyšné obschnuté diely
domaľujeme gelovkami riedenými alkoholom
celý poťah na záver potrieme štetcom namočeným v bielom alkohole, aby sa torta pekne leskla. Dozdobíme podľa potreby - mena a veku oslávenca :-)