Cesnakový posúch podľa jana j. ID 30839



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky 250g polohrubej múky mlieko podľa potreby 2 PL oleja 3-4 zemiaky uvarené v šupke a postrúhané 2 ČL soli 2ČL cukru + 1 kocka droždia + mlieko 1 vajce celá rasca cesnakovú pastu: hlavička cesnaku, soľ, 2PL roztopeného masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia urobím kvások
Múky zmiešame, pridáme vajce, olej, postrúhané zemiaky, soľ, celú rascu a kvások a prípadne ďalšie mlieko podľa potreby. Dôkladne vymiesime cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí opäť premiešame a opäť necháme vykysnúť. Na masťou vymatneý plech cesto rukami "porozťahujeme" posypeme nakrájanou slaninkou a dáme piecť pri 180 stupňov cca 35 - 40 minút. Hotové potrieme cesnakovou pastou a prípadne ešte dosolíme.