
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Veľká cuketa (patizón), ryža, šampióny, vajce, syr, cibuľa, vegeta, soľ, kmín, čierne mleté korenie, olej (môže byť aj petržlenová vňať) obmena: môžete pridať mleté bravčové mäsko
POSTUP PŘÍPRAVY
Vydlabanú cuketu osolím a nechám odstáť a dovtedy pripavím plnku.
Spením si cibuľku, pridám surové šampiony, kmín,- pridusím - je to chutnejšie ako len dať surové do plnky.
Uvarenú ryžu si dám do misky, primiešam pridusené šampióny, rozšľahané vajíčka, soľ, mčk, vegetu a riadne premiešam (ak máte, pridajte petržlenovú vňaťku).
Zlejem cuketu - čo pustila šťavu a vidličkou jemne ponapichujem zvnútra ale nesmiete pejsť až na druhú stranu, aby šťava z plnky nevytekala do pekáča a zbytočne by šťava horela v oleji.
Naplním a dám piecť do horúcej rúry - inak ja dávam na plno asi tak na 5min a to skrz to, aby sa rýchlo prehriala plnka aj zvnútra a rovnomernejšie sa pieklo a nielen vrch ... a potom stiahnem rúru a pomaly pečiem v janskej mise - vrch zakrývam a pred dopečením odokryjem a zapekám.
Posledných cca 5min pred dopečením pridám nastrúhaný na hrubo syr.
obmena: ak robím s mäskom tak to pridávam priamo so šampiónmi - ale neudusím úplne- len sprudka opečiem, aby mäsko ostalo voňavejšie - v rúre dôjde
deti: vynechám hríbiky a tak naplním jednu a druhú s nimi :)
![]() |
naplnené |
![]() |
z bližšia |
![]() |
:) |