Losos na prírodno - pre 4 osoby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g losos mrazený , 12 ks stredne veľkých praných zemiakov, 350-500 g mrazenej zeleniny podľa chuti,citrón, maslo, soľ, čerstvá zelenina na oblohu podľa vlastnej chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky aj so šupou jednoducho po dlĺžke rozštvrtíme, rovnomerne rozložíme na rošt tak, aby nám neprepadli a zapneme rúru na 220 stupňov. Pečieme 25minút.
Lososa, ak nebol vopred naporcovaný, nakrájame na filety - netreba ho rozmrazovať.
Panvicu pretrieme maslom alebo olejom, ale vyslovene len pretrieme.
Na panvicu vysypeme mrazenú zeleninu, narýchlo opražíme z oboch strán, rozložíme na ňu následne plátky lososa a podlejeme horúcou vodou. Podľa potreby osolíme, ale nie je to potrebné. Prikryjeme pokličkou a dusíme cca 12-14 minút. V polovici dusenia plátky lososa obrátime.
Upečené zemiaky dáme na tanier už s pripravenou zeleninovou oblohou, pridáme lososa so zeleninou. Pre tých, čo môžu, pridáme na zemiaky a rybu kúsok masla a zemiaky osolíme. Ale ani maslo ani soľ nie je treba.Kto preferuje delenú stravu, samozrejme konzumuje bez zemiakov. Rybu ozdobíme kolieskami citrónu bez šupky, ktorými rybu aj pokvapkáme...celé aj s naservírovaním to trvá presne 30 min. Prajem dobrú chuť.