PLNENÉ LÁNGOšE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 14 lángošov: 0,5kg polohrubej múky, 1 kelímok kyslej smotany, 1 vajce, kocka drožia, mlieko, čl cukru, soľ. Na plnenie: šunka, syr, šampiňóny, kukurica....
Olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vid obrázkový postup.

potrebné ingrediencie, chýba mi tam soľ a olej.
Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, zamiesime vláčne, skôr mäkšie cesto. Ak je dobre vymiesené, začne nám pri miesení "pufkať". Dáme na 30 minút vykysnúť.
či je cesto dobre vykysnuté zistíme poklepaním na spodok misky...vydáva dunivé zvuky :)
Cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 14 bochníčkov, ktoré ešte necháme pokysnúť. ( medzitým si trebárs nastrúhame syr)
bochníčky si v rukách roztiahneme na placky, ale nie veľké, aby cesto nebolo príliš tenké a na jednu polovicu ukladáme plnku.
Preložíme, prstami pozatláčame ako pirohy a v horúcom oleji vyprážame z oboch strán. Ja to robím v menšej panvici, lebo oleja treba viac, aby lángoše plávali.
asi takto budú vyzerať, aj nám podrastú...
Dobrú chuť!