
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na 14 lángošov: 0,5kg polohrubej múky, 1 kelímok kyslej smotany, 1 vajce, kocka drožia, mlieko, čl cukru, soľ. Na plnenie: šunka, syr, šampiňóny, kukurica....
Olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Vid obrázkový postup.
![]() |
potrebné ingrediencie, chýba mi tam soľ a olej. Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások, zamiesime vláčne, skôr mäkšie cesto. Ak je dobre vymiesené, začne nám pri miesení "pufkať". Dáme na 30 minút vykysnúť. |
![]() |
či je cesto dobre vykysnuté zistíme poklepaním na spodok misky...vydáva dunivé zvuky :) Cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 14 bochníčkov, ktoré ešte necháme pokysnúť. ( medzitým si trebárs nastrúhame syr) |
![]() |
bochníčky si v rukách roztiahneme na placky, ale nie veľké, aby cesto nebolo príliš tenké a na jednu polovicu ukladáme plnku. |
![]() |
Preložíme, prstami pozatláčame ako pirohy a v horúcom oleji vyprážame z oboch strán. Ja to robím v menšej panvici, lebo oleja treba viac, aby lángoše plávali. |
![]() |
asi takto budú vyzerať, aj nám podrastú... |
![]() |
Dobrú chuť! |