Strúhané dusené a pečené zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujete zemiaky, zvyšnú masť z nejakého vyprážaného jedla (mäso, hlivy - čokoľvek:), soľ a strúhadlo na šalátovú uhorku!!!

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak tento recept som sa naučila od svojej svokry, je taký dobrý, že frekvenciou použitia predčil v mojej domácnosti všetky prílohy:))) Najradšej máme tieto zemiaky k vyprážanému mäsu alebo HLIVÁM v cestíčku, verte, zjedia to aj vaši rodinní príslušníci!

Očistíme zemiaky - toto je jedna porcia.
Nachystáme strúhadlo na šalátové uhorky.
A postrúhame zemiaky.
A hodíme na rozpálený olej - masť. Toho oleja tam nemá byť veľa, len aby tam bol, tieto hrubé panvice dobre udržujú vodu, takže sa nemusíme báť, že by sa to pripálilo.
Posolíme a premiešame.
A už len každých 5-10minút prevrátime, aby sa upečená vrstva dostala navrch a udusená naspodok. V prípade potreby sa môžu na prvých 10 minút aj prikryť - ak robíte väčšie množstvo.
Ešte chcem upozorniť, že sa netreba zľaknúť množstva po ostrúhaní, to sa dusením zmenší o polovicu. A aj tak ich zjete viac ako ste pôvodne chceli:)))
Najlepšie sú upečené takto krásne do červena. MŇAM, asi si ešte pôjdem nabrať jednu porciu-ak mi chlapi niečo nechali:)
A dobrú chuť!