Strúhané dusené a pečené zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Potrebujete zemiaky, zvyšnú masť z nejakého vyprážaného jedla (mäso, hlivy - čokoľvek:), soľ a strúhadlo na šalátovú uhorku!!!
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak tento recept som sa naučila od svojej svokry, je taký dobrý, že frekvenciou použitia predčil v mojej domácnosti všetky prílohy:))) Najradšej máme tieto zemiaky k vyprážanému mäsu alebo HLIVÁM v cestíčku, verte, zjedia to aj vaši rodinní príslušníci!
 |
Očistíme zemiaky - toto je jedna porcia. |
 |
Nachystáme strúhadlo na šalátové uhorky. |
 |
A postrúhame zemiaky. |
 |
A hodíme na rozpálený olej - masť. Toho oleja tam nemá byť veľa, len aby tam bol, tieto hrubé panvice dobre udržujú vodu, takže sa nemusíme báť, že by sa to pripálilo. |
 |
Posolíme a premiešame. |
 |
A už len každých 5-10minút prevrátime, aby sa upečená vrstva dostala navrch a udusená naspodok. V prípade potreby sa môžu na prvých 10 minút aj prikryť - ak robíte väčšie množstvo. Ešte chcem upozorniť, že sa netreba zľaknúť množstva po ostrúhaní, to sa dusením zmenší o polovicu. A aj tak ich zjete viac ako ste pôvodne chceli:))) |
 |
Najlepšie sú upečené takto krásne do červena. MŇAM, asi si ešte pôjdem nabrať jednu porciu-ak mi chlapi niečo nechali:) |
 |
A dobrú chuť! |