Mexická Salsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného koriandru, 2 lyžice olivového oleja, soľ, 1-2 lyžice limetkovej šťavy (môže byť aj citrón), 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak

POSTUP PŘÍPRAVY

Salsa:
Všetky prísady hodíte do mixéra, zmixujete dohladka. V prípade, ak chcete hustejšiu variantu môžete chvíľu salsu povariť a nechať tak odpariť prebytočnú vodu. Necháte vychladiť a približne hodinu odležať v chlade. Potom môžete podávať.

Tortilly so Salsou:
Tortilla chips položíte do zapekacej misky. Polejete Salsou a posypete postrúhaným syrom. Necháte zapiecť pri teplote cca 180º C. Alebo tortilla chips môžete len namáčať v Salse.