Pečené pstruhy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 pstruhy, 4 kolieska citrónu, petržlenová vňať, cesnak, korenie na ryby, maslo, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Očistené, vypitvané a umyté pstruhy z vnútra posypeme korením na ryby. Do vnútra vložíme asi 3 plátky masla, 2 plátky citróna a veľa petržlenovej vňate. Poukladáme na olejom vymastený plech. Zvonku posypeme pstruhy korením na ryby na to poukladáme plátky masla. Do pekáča pridáme rozpučený cesnak a všetko pokvapkáme olivovým olejom a zasypeme petržlenovou vňaťou. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 25 minút na 180°C. Podávame s dusenou zeleninou a zemiakmi.
|
pstruhy z vnútra vysypeme korením na ryby |
|
dáme dnu maslo, citrón a veľa petžlenovej vňate |
|
maslo, citrón a petržlenová vňať |
|
posypeme aj z vonku korenim na ryby pridáme citón, a cesnak, petržlenovú vňať a polejeme olivovým olejom a dáme piecť |
|
po upečení |
|
príloha dusená zeleninka na masle ja som použila maslo z výpeku z rýb |
|
hotovo |