Pravá babičkina ťahaná štrúdla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g polohr.muky,400 g hladkej muky,1 pl bravč.masti,1 vajce,štipka soli,4 dcl teplej vody

POSTUP PŘÍPRAVY

.

Pozor ! ja som robila z polovičnej dávky ! Takže najprv si dáme do teplej vody roztopit masť.
Vodu vlejeme do pekarničky,pridame vajíčko a polohrubu muku.Potom hladku a sol.Všetko zmiesime na nelepivé cesto .
Cesto preložíme do naolejovanej misky a necháme 2 hodinky odpočívať.
Na stôl si prestrieme čistý obrus alebo plachtu,posypeme jemne hl.mukou.Cesto položíme do stredu a naolejovanými rukami (prstene dole ak si nechcete cesto potrhat ),chrbtom rúk cesto pekne vyťahujeme do všetkých strán.
Nie som žiadna preborníčka vo vyťahovaní cesta ale vidíte, že nemám žiadnu dieročku.Cesto je výborné,dobre sa s ním hrá :-)
Hrubé kraje odstrihnite alebo odrežte .
Cesto natrieme rozpusteným maslom ,posypeme trochu strúhanky a navrstvíme plnku.Môžete tak ako ja alebo aj na polovicu cesta.Zrolujeme pomocou plachty,konce zlepíme a odrežeme hrubú časť.
Ja som mala málo plnky,ale vy si urobte peknú tučnučkú ako sa patrí.Ja mám také plnené črevo :-)) Upečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 20 minút. Upečenú potrieme maslom a vychladnutu posypeme pr.cukrom.