Hrnčeková rohlíková nekysnutá knedla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rohlíky - 3, mlieko,voda, vajcia - 2, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, kypriaci prášok - 1/2bal, polohrubá múka, masť, 2dcl hrnčeky

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájať rohlíky na kocky a zaliať 2 dcl mlieka, nechať postáť, dve vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1/2 prášku do pečiva, polohrubá múka, voda ...
Hrnčeky povytierať masťou (dá sa aj olejom, ale po uvarení nevyskočia tak ľahko) , naplniť hrnčeky zmesou a dať variť do hrnca, v ktorom je vody do polovice hrnčekov zvonku ...
Varia sa zakryté pokrievkou aspoň 20 min.
Potom samé vyskočia uvarené z hrnčeka.

nakrájať rohlíky
Pridať mlieko
vajíčka, soľ, korenie, vegeta
kypriaci prášok
Polohrubá múka a voda
Zamiešať
vymastiť hrnčeky masťou
hrnčeky vložiť do hrnca, naliať vodu do hrnca asi do polovice hrnčekov
uvarené knedle po 20 minútach (varíme zakryté)
Hotové knedle
Dobru chuť