Hrnčeková rohlíková nekysnutá knedla

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rohlíky - 3, mlieko,voda, vajcia - 2, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, kypriaci prášok - 1/2bal, polohrubá múka, masť, 2dcl hrnčeky
POSTUP PŘÍPRAVY
Nakrájať rohlíky na kocky a zaliať 2 dcl mlieka, nechať postáť, dve vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1/2 prášku do pečiva, polohrubá múka, voda ...
Hrnčeky povytierať masťou (dá sa aj olejom, ale po uvarení nevyskočia tak ľahko) , naplniť hrnčeky zmesou a dať variť do hrnca, v ktorom je vody do polovice hrnčekov zvonku ...
Varia sa zakryté pokrievkou aspoň 20 min.
Potom samé vyskočia uvarené z hrnčeka.
 |
nakrájať rohlíky |
 |
Pridať mlieko |
 |
vajíčka, soľ, korenie, vegeta |
 |
kypriaci prášok |
 |
Polohrubá múka a voda |
 |
Zamiešať |
 |
vymastiť hrnčeky masťou |
 |
hrnčeky vložiť do hrnca, naliať vodu do hrnca asi do polovice hrnčekov |
 |
uvarené knedle po 20 minútach (varíme zakryté) |
 |
Hotové knedle |
 |
Dobru chuť |