Bezlepková tvarohová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 3 PL studenej vody, 6 PL bezlepkovej múky( Promix PK), 1/4 KL prášku do pečiva, 2 PL mlieka, 1 PL kakaa Plnka:1/2 kg jemného tvarohu ( nie hrudkovitý ), 2 šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 1 vanilkový cukor, 10 plátkov želatíny ( alebo želatína od Dr. Oetker - prášková použiteľná za studena ), práškový cukor podľa chuti, broskyňový kompót ( dobrý je aj s mandarinkami, jahodami... )

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme tortový korpus : Vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme kryšt. cukor, vodu, postupne zašľaháme žĺtky. V mlieku rozmiešame kakao, jemne primiešame do žĺtkovej zmesi a jemne vmiešame múku s pr. do pečiva. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 st.C cca 25 min.
Po vychladnutí korpus rozkrojíme 1 x.
Plnka:Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Keď máme všetko hotové, pripravíme želatínu presne podľa návodu, použila som šťavu z kompótu. Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohovej plnky, jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Tortovú formu vystelieme potrav. fóliou, vložíme spodný plát korpusu, natrieme 1/2 plnky, poukladáme odkvapkané pokrájané broskyne, natrieme 2. polovicu plnky, prikryjeme vrchný plát korpusu, trošku pritlačíme, dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

xxx