Srnčí chrbát s lieskovými orieškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto potrebujeme 170 g masla, 170 g cukru (ja som dala kryštálový), štipka soli, 4 vajcia, 125 g lieskovcov, 85 g polohrubej múky, 1/2 PDP. Na zdobenie čokoláda a lieskovce.

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný chlebík :-)

Maslo s cukrom a soľou vymiešame do peny a po jednom vmiešame vajíčka. ... nabudúce určite vmiešam iba žltka a nakoniec vmiešam vyšľahané bielka :-)
... medzitým mi malý šlohol foťák, tak bez dokumentácie pokračujeme ... Múku zmiešame s mletými orechami a PDP a po lyžiciach vmiešame do maslovej zmesi a vymiešame dohladka. Cesto neleeme do vymastenej formya zarovnáme. Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C cca 50 minút, samozdrejme vyskúšame či je prepečený špajdľou. Necháme 30 minút vychladnúť a potom ho vyklopíme.