Žraločie steaky na tymiáne s cesnakovo-petržlenovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme: 350 g žraločie steaky, šťava z 1 citróna, soľ, mčk a 1 ML tymiánu, plátok masla, 2 strtúčiky cesnaku, 1/2 malej cibule, 1,5 dcl smotany na varenie 10%, 0,5 - 1 dcl mlieko, hrsť čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate /ja som mala kučeravú/

POSTUP PŘÍPRAVY

...absolútne delikátne jedlo, vhodné i na bežný deň...

...žraločie steaky poriadne polejeme šťavou z jedného citróna zo všetkých strán a necháme pôsobiť v chlade cca 30 minút, potom jemne osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom, netreba ním šetriť dodá jedlu chuť a super vôňu /pred oprážením som takto nakorenené steaky ešte poutierala papierovým obrúskom, aby sa odstránila nadbytočná voda /
..do panvice si pridáme cca 2 cm plátok masla, 1 PL oleja, aby maslo neprihorelo a jemne osmažíme na pásiky nakrájaný cesnak a na drobno nakrájanú polovičku cibuľky cca 2 minútky...
...steaky na miernom ohni do zlatista z každej strany opražíme...cca 4 max. 5 minútiek z každej stany, ale treba od sledovať...
pripravíme si ingrediendcie...smotana, nakrájame na drobno pažítku, ešte jeden strúčik cesnaku hrotom noža spučíme a nakrájame na kocočky...
...keď máte steaky z každej strany opražené do zlatova, pridáma smotanu, mlieko, cesnak a nadrobno nakrájanú pažítku a necháme prejsť varom, a na miernom ohni necháme žraloka dusiť a tým sa nám jemne zredukuje omáčka /občas je fajn nezahustiť omáčku ničím/...omáčka je vďaka pocitrónovanému mäsku jemne kyselkavosmoanovo fajnová...odskúšajte...kto potrebuje pridá ešte soli, my sme nemuseli lebo som posolila akurát na začiatku
..brú chuť k obedíku...proste mňamka!!!