Bryndzove pirohy zo zemiakoveho cesta !



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg zemiakov, cca 300 polohrubej muky, 1 vajicko, sol, bryndzu cca 2 balicky, kysla smotana, pripadne slaninka na vrch.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaklad dobreho zemiakoveho cesta je uvarit si 1 den dopredu zemiaky.
Na druhy den si zemiaky osupeme a na malom struhadle nastruhame do misy - aby bolo cesto vlacne a jemne !!!!Odlozime si cca 200 g na plnku - zatial si to dame bokom do malej misky kde i pridame bryndzu a vypracujeme jemnu plnku.
Do zemiakov pridame zakladne mnozstvo muky, sol, vajicko a vypracujeme cesto. Ak sa lepi stale pridavame muku pokial vsetko nie je pekne spojene. Na pomucenu dosku vyvalkame cesto, ktore bud formickou alebo nozom pokrajame na obdlzniky, ktore naplnime plnkou, prelozime , dookola stlacime aby vsetko dobre drzalo.
Pirohy varime vo osolenej vriacej vode, pokial nevyplavaju a nechame este na povrchu par minut.
Uvarene pirohy mozete posypat bryndzou, kyslou smotanou a poliat rozskvarenou slaninou ale pazitkou.
DCh