Plnené karé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík som vymýšľala sama ale inšpirovala som sa plnenou kačicou, ale my nemusíme moc masné mäsko, preto som použila karé,,, Dá sa robiť s husou, kačkou, kurčaťom, karé, krkovica no čo vás napadne :) Potrebujeme : mäso, väčší kúsok v celku bez kosti, 2 -3 rožky, cca pol kila mletého mäsa, vajíčko, koreniny,mletá sladká paprika, ja som dala aj nivu ale fantázii sa medze nekladú, olej kto má rád môže aj cibuľku...

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso si narežeme, aby sa nám vytvoril akoby jeden velký plát, osolíme okoreníme a natenko naklepeme, potom z bokov zošijeme, a plníme plnkou z rožkov, mletého mäsa, vajíčka, nivy + koreniny
Aj vrch následne zošijeme, vytvorili sme takú plnenú " kapsu "
Tú dáme do pekáča a povrch potrieme, červenou paprikkou s trochou oleja...
Dáme piecť prikryté alebo pod alobalom na cca 1,5 hodiny na 200 C / ja mam elektricku ruru/ potom odkryjeme a necháme ešte dopiecť tak 10 -15 minút aby sa nám hore vytvorila taká kôrčička, počas dopekania sem tam oblejeme alebo potrieme výpekom
trocha necháme vychladnúť, odstránime nite a narežeme na úhľadné plátky
To karé bolo síce suché ale zasa plnka to vyvažovala
Zo zvyšku plnky som urobila malé akoby faširky, a dala som ich upiecť naukladané okolo mäska, boli fantastické
Podávame so zemiačkami, hranolkami, aj kapusta by sa hodila...jednoducho fantázii sa medze nekladú
Ak to nejako vylepšíte dajte mi vedieť zas budem mať "akože nové jedlo " :)