Chinois



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tuto maskrtu som prvykrat objavila v obchode asi pred rokom, a je naozaj vynikajuca. Na internete som si vyhladala recept, vyskusala a kedze bol chutny, rozhodla som sa s nim podelit:)

Do DP si dame najskor tekute a potom sypke suroviny. Zapneme program cesto ( Eta Harmony - program c.7 - hodina 50minut). Kto nevlastni DP, tak si spravi kysnute cesto klasicky.
Medzitym si pripravime plnku. Zltky vymiesame s cukrom do peny a pridame hladku muku.
Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa nam cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam.
Zmes dame naspat na sporak, a miesame, kym nam krem nezhustne. Potom ho dame vychladnut. Netreba ho miesat, vobec nebude vadit ked ostanu hrudky.
Okruhlu tortovu formu vymazeme olejom a vysypeme mukou. Z jednej tretiny cesta vytvorime kruh o priemere tortovej formy (ja som pouzila ruky, ale mozte aj valcek) a vlozime na dno formy.
Zo zvysneho cesta vyvalkame obdlznik, potrieme ho kremom a mozme posypat bud hrozienkami alebo cokoladou. Cesto zvinieme a nakrajame na cca 5cm kolieska.
Tieto kolieska pokladame na cesto ulozene na dne tortovej formy. Do NEZAPNUTEJ rury dame misku s vriacou vodou a vlozime do nej tortovu formu s chinois a nechame trosku podkysnut - cca 20minut. Nakoniec misku vyberieme, ruru zapneme na 180stupnov a pecieme priblizne 20minut, nakoniec teplotu znizime na 160stupnov a dopecieme. Po dopeceni povrch potrebe sladkou vodou. Nechame desat minut vo forme a potom chinois vyberieme.
Moje nie su take krasne ako kupovane v obchode, ale su velmi chutne:)