Viedenský rez

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Receptov na viedenský rez je tu na MMB niekoľko, piekla som ho dnes podľa jedného z nich. Akurát som upravila suroviny na šľahačkovú plnku, lebo sa mi jej zdalo málo na môj veľký plech.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri obrázkoch
 |
...detail jedného z nich |
 |
4 žltka, 250g pr. cukor, 1 vanilka, 125ml olej a 125 ml mlieko, 300g polohr. múky a 1 PDP,
sneh zo 4 bielkov |
 |
Zo surovín spracovať cesto na piškótu |
 |
rozotrieť na plech /ja som dala papier na pečenie/ piecť cca 15 min na 175 st. /približne/ |
 |
mierne vychladnutú piškótu som prevrátila na druhý plech a stiahla som papier, na ktorom sa piekla |
 |
na pudingovú hmotu som použila TANG /džus v prášku tropic/, rozmiešala v 1 litri vody spolu s 2 balíčkami zlatého klasu, trošku prisladila
a urvarila hmotu, nechala som ju mierne vychladnúť |
 |
a rozotrela na koláč |
 |
kým koláč chladol vymiešala som 400 g kyslú smotanu, jedno nátierkové maslo bez príchute so 6 polievkovými lyžicami cukru + vanilkový cukor. Pridala som 2 vyšľahané šľahačky mierne osladené
a všetko spolu som dobre vyšľahala |
 |
hoci som pridala do šľahačky aj stužovač, zarobila som želatínu za studena a prišľahala som ju ku
šľahačkovej mase, aby to dobre stuhlo. |
 |
bola toho plná misa, čo sa mi náramne páčilo |
 |
rozotrieť na pudingovú hmotu, |
 |
2dcl pomarančového džúsu ochutiť rumom a krátko v tom namočiť piškóty a husto poukladať
a dozdobiť čokoládou |