Torta pre Vanessku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

aké len chcete, len aby z toho vznikla torta:o) Ja som použila na spodok dva druhy korpusu: orechový a kakaový, Na vrchnú lienku treba upiecť korpus, ktorý si orežeme podľa vopred urobenej makety. Tento korpus som robila obyčajný biely, bez prísad. Odporúčam tento korpus rozdeliť na 3 rovnaké pláty. Z toho dva použiť na "základ" lienky, ja som ich zlepila len džemom, lebo veľká torta bola krémová.Tretí spolu s odrezkami, ktoré nám zostali po vyrezanej lienke si potom v miske rozdrvíme, zmiešame so šťavou z kompótu, rumom, lyžicou-dvoma džemu tak, aby všetko držalo pokope a pekne vytvarujeme lienke chrbátik. Myslím, že keby sme použili ako odrezky naozaj len odrezky, tak to na vytvarovanie chrbáta nestačí. Lienku som potom dala do chladu, pretrela krémom a potiahla marcipánom.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortička bola pre kamarátkinu dcérku,nápad som získala od maminky z českého MMB, ID 19252, ktorá má vo svojom albume aj neskutočnú včielku Maju:o)

KOMPLETNÝ POSTUP JE UVEDENÝ PRI TORTE RYBKA V MOJICH RECEPTOCH

... a pohľad z boku...