Fašírka z ovsených vločiek s kelovým prívarkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fašírky: 1/2 l jemných ovsených vločiek, 1/2 l vody, 2 malé lyžičky vegety, cibuľa, 200 g strúhaného syra, celá hlávka cesnaku, 2 celé vajíčka. Kelový prívarok: 1 kel, cibuľa, mletá červená parika, rasca, soľ, ml. č.korenie, cesnak, 250 ml sladkej smotany, 2 lyžice hladkej múky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Fašírky : Ovsené vločky zalejeme vriacou vodou, do ktorej sme pridali 2 malé lyžičky vegety.Necháme vychladnúť.
Medzi tým si podusíme cibuľku, ktorú pridáme k vychladnutým vločkám. Ďalej pridáme postúhaný syr, cesnak, ja som dala 8 strúčikov, 2 celé vajíčka, korenie, dochutíme soľou. Vytvarujeme fašírky, obalíme v strúhanke a vysmažíme do zlatova.

Podávame so zemiakmi, alebo rôznymi prívarkami.

Kelový prívarok: Cibuľu a kel očistíme, nakrájame. Na oleji speníme cibuľu, prádáme kel, mletú papriku,
opražíme, podlejeme vodu. dochutíme soľou, rascou, cesnakom a dusíme domäkka. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali 2 lyžice múky, premiešame a povaríme. dochutíme mletým čiernym korením.

Príloha: Pečene zemiaky.
Zemiaky povaríme v osolenej vode cca 8 minút, Dáme na pekáč s trochou oleja. Zemiaky okoreníme korením na zemiakové jedlá, rascou , dochutíme soľou a premiešame. Pečieme dozlatova.

Podávame so zeleninovým, prípadne kapustovým šalátom, kto má rád.