Gaštanový rez

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
PIŠKOTA: 4 vajcia°°°6 PL kryštál.cukru°°°6 PL polohrubej múky°°°1 dl oleja°°°1PL kakaa°°°1 PDP. PLNKA: °°°1/2 masla°°°3PL práškového cukru°°°1 kocka gaštanového pyré°°°1 Zlatý klas°°°3 dl mlieka. KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: °°°4PL kryštálového cukru°°°3 dl mlieka°°°2 práškové šľahačky°°°1 stužovač šľahačky.
POSTUP PŘÍPRAVY
Z hore uvedených ingrediencií mi vyšla piškota dosť vysoká, preto si urobte piškótu "Vašu", ktorú zvyknete, alebo urobte len z polovičných ingrediencií, ktoré som hore uviedla.
 |
Celé vajcia vyšľaháme. Ďalší obrázok sa mi "stratil", takže do vyšľahaných vajec pridáme olej, múku, kakao, PDP a cukor. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. |
 |
Cesto necháme na plechu vychladnúť. |
 |
Kým nám cesto chladne, pripravíme si plnku... Z mlieka, zlatého klasu a 3PL cukru si uvaríme hustú kašu a necháme ju taktiež vychladnúť. |
 |
Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame |
 |
....a primiešame do vychladnutej kaše. |
 |
Na vychladnuté cesto môžeme plnku natrieť. |
 |
Karamelovú šľahačku si urobíme tak, že si cukor upálime na karamel. Ale prv, než sa cukor rozpustí, zalejeme ho mliekom a necháme vychladnúť. |
 |
Do vychladeného karamelového mlieka pridáme šľahačky so stužovačom a vyšľaháme. |
 |
Karamelovú šľahačku natrieme na plnku a ozdobíme. Ja som zase siahla po farebných paličkách a zas a znova sa mi roztopili :-) |
 |
mňam... gaštanové pyré je proste gaštanové pyré :-). |