Gaštanový rez



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKOTA: 4 vajcia°°°6 PL kryštál.cukru°°°6 PL polohrubej múky°°°1 dl oleja°°°1PL kakaa°°°1 PDP. PLNKA: °°°1/2 masla°°°3PL práškového cukru°°°1 kocka gaštanového pyré°°°1 Zlatý klas°°°3 dl mlieka. KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: °°°4PL kryštálového cukru°°°3 dl mlieka°°°2 práškové šľahačky°°°1 stužovač šľahačky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z hore uvedených ingrediencií mi vyšla piškota dosť vysoká, preto si urobte piškótu "Vašu", ktorú zvyknete, alebo urobte len z polovičných ingrediencií, ktoré som hore uviedla.

Celé vajcia vyšľaháme. Ďalší obrázok sa mi "stratil", takže do vyšľahaných vajec pridáme olej, múku, kakao, PDP a cukor. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Cesto necháme na plechu vychladnúť.
Kým nám cesto chladne, pripravíme si plnku... Z mlieka, zlatého klasu a 3PL cukru si uvaríme hustú kašu a necháme ju taktiež vychladnúť.
Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré spolu vymiešame
....a primiešame do vychladnutej kaše.
Na vychladnuté cesto môžeme plnku natrieť.
Karamelovú šľahačku si urobíme tak, že si cukor upálime na karamel. Ale prv, než sa cukor rozpustí, zalejeme ho mliekom a necháme vychladnúť.
Do vychladeného karamelového mlieka pridáme šľahačky so stužovačom a vyšľaháme.
Karamelovú šľahačku natrieme na plnku a ozdobíme. Ja som zase siahla po farebných paličkách a zas a znova sa mi roztopili :-)
mňam... gaštanové pyré je proste gaštanové pyré :-).