Fajnučké zapekané cestoviny s kapustou a údeným mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento recept si určite obľúbia milovníci kapusty a údeného mäsa. Nie je náročný a je výborný aj ako večera. Príprava je cca 35-50 minút. Na obrázku sú veci ktoré nato treba, len som zabudla hubový bujon 1 kocku. Budem rada, keď mi napísete ako vám chutilo. :-*

POSTUP PŘÍPRAVY

postup budem písať pri obrázkoch....

Takže budeme potrebovať: údené mäso 200-300 g ja som mala krkovičku( záleží aky ste mäsový typ) ak vám ostala šunka po Veľkej noci tak dajte aj tu, malé fliačky ( tie mi tam najviac pasujú, ale kludne dajte aj iné čo najdete doma), 1 vajíčko, 150-200 ml smotanu na šlahanie, 150-200g kyslá kapusta, 150g syr, 1 hubový bujon
Mäso si uvaríme a potom pokrájame na kocky, alebo mäžete aj zomleť. CO VAM OSTALA VODA PO VARENí MASA VYUZITE NA POLIEVKU ( hráškovú s krupkami). Cestoviny si uvaríme vo vede kde sme rozpustili hubový bujon. ( NEOPLACHOVAT VO VODE!!!!! ) Vymastíme si zapekaciu misu, na spodok dáme cestovinu, maso zmiešame s kyslou kapustou ( ak je velmi kyslá popreplachujte ju a posekajte nech nie je dlhá) a dáme na vrch. V smotane rozmiešame vajíčko, dáme kusoček korenia a mletej papriky a vylejeme po povrchu. Posypeme syrom a dáme priecť.
Predhrejeme si rúru na 200 ´C. A prečieme 20-25 minut.
A hotovo. Je to naozaj veľmi chutné, ak bude treba tak si dosolite na taniery, ale myslim ze nebude treba.
Možno to nevyzerá naj, ale je to fajnučké..... však vyskúšajte.... dobrú chuť